opc_loader

Ambitie en Turbulentie

Artikelnr: RM01MBOC

Boek MBO College Airport: 25 jaar toonaangevende vakschool voor luchtvaart

24,95
x
Verzendmethode
Post NL (2 - 3 werkdagen):
0,00
Levertijd:
2 - 3 werkdagen

In het kader van het 25-jarig bestaan van MBO College Airport van het ROC van Amsterdam is vandaag een boek uitgebracht over het luchtvaartonderwijs in Nederland. Dit boek is verschenen bij uitgeverij Matrijs onder de naam: ‘Ambitie en Turbulentie, een geschiedenis van het luchtvaart onderwijs in Nederland’, door Marc Dierikx en Mari Smits.

MBO College Airport kent een rijke historie. Door de ontwikkeling van Schiphol en KLM ontstond er vraag naar luchtvaartonderwijs. Zowel Schiphol als KLM bleken als ‘home carrier’ door de jaren het kompas te zijn van het Nederlandse luchtvaartonderwijs.

De onderwijsgeschiedenis start in 1936 met de start van een opleiding die voorziet in technisch geschoold personeel voor de luchtvaart en luchtmacht.

In de jaren 80 van de vorige eeuw werd besloten tot de bouw van een landelijke vakschool voor de luchtvaart in Hoofddorp. Alle relevante luchtvaartopleidingen werden samengevoegd onder één dak. Met steun van de KLM, Fokker, Schiphol, luchtmacht en diverse overheden werd dit mogelijk gemaakt. Zo ontstond de eerste Publiek-Privaat gefinancierde school van Nederland.

Door de jaren heen groeide het aantal opleidingen, naast vliegtuigtechniek en steward(ess), werden opleidingen ontwikkeld voor (luchthaven)logistiek, travel & hospitality, luchthavenbeveiliging, facilitaire dienstverlening luchthaven en Entree luchthaven. Met de recente plannen voor een ‘drone’ opleiding is wel duidelijk dat deze vakschool voor de luchtvaart altijd in beweging zal blijven.

Boekinformatie
Ambitie en turbulentie. Een geschiedenis van het luchtvaartonderwijs in Nederland
Auteurs: Marc Dierikx en Mari Smits
Bladzijde: 160
Formaat: 22 x 28 cm
Uitvoering: genaaid gebonden

Heeft u interesse in deze uitgave, een recensie-exemplaar of beeldmateriaal ontvangen? Neem dan contact op met Sarah Jongsma via 030 - 234 31 48, of via verkoop@matrijs.com  

Algemene vragen over MBO College Airport
Nicky Schiphorst, Hoofd Communicatie
M 06 – 81 68 70 20 / E n.schiphorst@rocva.nl   

Algemene woordvoering ROC van Amsterdam - Flevoland
Janneke Toet / M 06 - 18 45 31 28 / E j.toet@rocva.nl

Ambitie en Turbulentie heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items